3 Şubat 2014 Pazartesi

Tecavüze mi Uğradın? Evlen Bitsin...

Gün geçmiyor ki, Yüce Yargı'mız yenilikleriyle bizlerin işini kolaylaştırmasın! Bu günlerde Ali İsmail Korkmaz kardeşimizin davası görülürken, geçtiğim bir kaç haftada Kader ve pedofili gündeme işlerken dün de HSYK'dan ilginç (!) talepler geldi.
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) verdiği rapora göre; HSYK raporunda tecavüze uğrayan mağdurların ruh sağlıklarının bozulması halinde cezanın arttığı gerekçe gösterilerek düzenlemenin kaldırılması istenmiş. Bu önerinin yanı sıra mağdurun tecavüzcüsüyle evlendirilmesi de önerilmiş. Böylece dava sayısının azalacağını ifade etmiş Yüksek Kurul (!).
HSYK raporunda yer alan bazı öneriler var ki adeta okurken bunun şaka niteliğinde bir haber olduğunu düşündüm;
  • Kadına şiddete kamu davası açılmasın. Uzlaştırma komisyonu kurulsun.
  • 15 yaş altındakilerle ilişki rızayla olursa ceza indirimi de yapılsın.
  • Tecavüz mağdurundan ruh sağlığı raporu istenmesin. Ceza çok artıyor.
  • Küçük yaşta yapılan evlilikler için kocalara ceza verilmesin.
  • Kadın tecavüzcüsüyle evlendirilsin böylece dava sayısı azalır.
İsterseniz bu beşer maddeyi bir beşer gözüyle değerlendirelim.
  1. Kadına şiddete kamu davası açılmasın. Uzlaştırma komisyonu kurulsun. Nasıl olacak? Mesela kadın öldüresiye dövülüyor, mahkemeye başvurcak, şikayette bulunacak, yargının da çok değerli savunucuları da "Kızım yapma etme... Kocandır ne eyler güzel eyler. Analarımız, ninelerimiz de kocalarından şiddet görmedi mi? Ne olacak seni öldüresiye dövmüşse? Demek ki, seviyor. Seviyor ki, kıskanıyor. E, o kadar dayaktan ne olacak. Hadi barışın gitsin." mi diyecekler. E o zaman böyle anam babam usulü yargı varsa ortada, kuralım bir ihtiyar heyeti onlar karar versin. Değerli yargımızı "Kadın Cinayetleri"yle yormayalım!
  2. 15 yaş altındakilerle ilişki rızayla olursa ceza indirimi de yapılsın. Hayır, anlayamadım oradaki dahi anlamındaki 'de' neyin nesi oluyor? 15 yaşın altındaki bir genç kız çocuğu olarak niteleniyor toplumda. İstedikleri şeriat düzeni bir yargı kurmaksa, evlenme yaşı neden 18 olarak belirlendi ki? O zaman her önüne gelen gözüne kestirdiğiyle ilişki kursun, daha sonra iradi gücü gelişmeyen o varlığı baskı altında tutarak "Rızasıyla oldu beyim" dedirtsin!
  3. Tecavüz mağdurundan ruh sağlığı raporu istenmesin. Ceza çok artıyor. Çok özür dileriz. Malum bizim hem tecavüze uğrayıp hem de şikayet etmeye ne hakkımız var. Bizim bir değerimiz mi var ki, sağlık raporumuz da olsun? Ayrıca hanımlar siz de amma abartıyorsunuz yahu! Alt tarafı adı üstünde 'tecavüz'... Ne olacak 'he' deyin gitsin!
  4. Küçük yaşta yapılan evlilikler için kocalara ceza verilmesin. Tabi canım, ne gerek var. Kız çocuğuna ceza verin. Utanmıyor mu yaşlı başlı adamı baştan çıkarmaya. Halbuki bu adamlar masumane duygularının 'Kader Kurbanları'! Kızlar yapmayın, onlar da can... Adamlar o kadar sevmişler, etmişler... He bir de adam hasta. Doktorlar o kadar teşhis koydu pedofili bunlar diye. Ne gerek var şimdi elin garibine ceza istemeye!
  5. Kadın tecavüzcüsüyle evlendirilsin, böylece dava sayısı azalır. He, işte bu. Bu karar beni benden aldı. Ne kadar hoşgörülü bir yaklaşım değil mi? Sonuçta adam o kadar tecavüz etmiş, tehlikeyi göze almış, demek ki duygularına gem vuramayacak kadar seviyormuş (!). Yani, toplumumuz ne kadar duyarsız hale gelmiş. Hiç sevgiden, aşktan, tecavüzden (!) anlamıyor. Yazık...
Yüzünüzdeki şaşkın ifadeyi görüyor gibiyim... Ama üzgünüm yukarıda okuduklarınız doğru! Kadının pul kadar değeri olmadığı böyle bir toplumda bizleri kim koruyacak? Yargı nerede dediğimizde 'affet geç' geleneği mi uygulanacak? O zaman yargıya ne gerek kalırdı... Küçükken duyduğum bir şehir efsanesi vardı: Tecavüz suçundan yargılananlar cezaevlerinde rahat bırakılmaz bir şekilde orada da adalet yerini bulurdu. Herhalde bundan sonra o tecavüzcüleri cezaevlerinde davullarla, zurnalarla karşılayacaklardır. E ne de olsa onlar 'Adaletin kıyak kılıcı'nın altından geçmişler!
Ne diyelim hanımlar siz de mübalağa etmeyin. Ne demiş Yüce Yargı "Tecavüze mi uğradın? Evlen bitsin!"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder